Peter, ik wil je nog bedanken voor de goede en instructieve 10 lessen van de afgelopen periode. Ik vind je een goede leraar. Ik leer echt heel veel. Daarnaast de gezelligheid en je humor maken het tot een feest om hier woensdagmiddag te zijn. Ik zie uit naar september. Eerst heb ik nog wel wat af te maken hier thuis. Daar is alle tijd voor. Hartelijke groet en een goede zomer toegewenst.
Gerard - deelnemer Vervolgcursus - maart 2024

Hartelijk dank voor de fijne schilderlessen. Iedereen bedankt voor de gezelligheid, geniet van het schilderen!
Nickey - deelnemer Portretschilderen 02 - maart 2024

Peter, nogmaals dank voor je leerzame en plezierige lessen. En medecursisten, dank voor jullie inspiratie, gezelligheid en support.
Ferdinand - deelnemer Portretschilderen 02 - maart 2024

Wat een leuke en écht leerzame cursus! Zorgvuldig (stap voor stap) opgebouwd. Gaandeweg voelde je je vrijer zelf verder te gaan. Op een heel plezierige manier gebracht met de nodige humor (zo af en toe). Een leraar die op de juiste momenten (actueel en incidenteel) hulp bood of aanwijzingen gaf. Heel snel een aantal technieken geleerd die ik in m'n 'thuisateliertje' in praktijk kan brengen. Ik ben (was) altijd maar autodidact, maar dit heeft me veel geleerd.
Kortom: genoten en geleerd. Dank daarvoor!

Gerard - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Van niet kunnen schilderen naar ware kunstwerkjes in ruim 3 maanden, nooit gedacht! Leuke toegankelijke cursus met alle ruimte voor vragen en begeleiding waar nodig! Leuk ook de app, met suggesties en voortgang van de cursisten. Zo leuk dat ik de Vervolgcursus ga doen!

Annemieke Molenaar - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Hoi Peter, Dank voor alles! Ik heb alles geleerd wat ik tot nu toe weet van schilderen met olieverf. Superleuke cursus! Ik kijk uit naar het vervolg.
Jacqueline - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Ik vond de schildercursus erg leuk! Ik heb verschillende dingen geleerd, zoals wat tamponeren is en hoe alles laagje voor laagje gaat. Je hebt alles goed uitgelegd en, naar mijn mening, ons goed geholpen met de technieken en het leuk te vinden!
Dankjewel voor de leuke 10 weken. Ik had dit nooit eerder gedaan maar zal het nu misschien zeker doorpakken!
Eline - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Het was een uitdaging. Veel techniek. Heel precies. Veel geleerd. Vond het heel leuk. Misschien nog we een keer. Jouw begeleiding was prima!

Cecile - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Leerzame lessen en goede rustige uitleg. Heb zin in de volgende lessen.
José - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Ik heb veel van de Basiscursus opgestoken. Van 'nat in nat' tot 'wolkjes' maken, het mengen van kleuren etc. Mogelijk dat ik nog een vervolgcursus ga doen. Het is leerzaam geweest en het is me goed bevallen. In mijn vrije tijd ga ik dit ook vaker doen!
Jeroen - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Portretschilderen "nee dat kan ik niet". Na 10 lessen laat ik trots het resultaat zien aan familie en vrienden! Peter, dank voor je deskundige lessen, adviezen en gezellige en ontspannen lesavonden. Ik ben om: ik kan wèl portretten schilderen en ga graag door de met de vervolgcursus.
Servie - deelnemer Portretschilderen 01 - december 2023

Peter verricht wonderen! Middels een hele goede, geleidelijke opbouw leer je in de kortste keren prachtige meesterwerken maken. Wil je je talent ontdekken en ontplooien dan is Peter de beste meester. Ik heb er een nieuwe passie bij!
Antoinette - deelnemer Portretschilderen 01 - december 2023

 

Peter, de lessen van jou zijn super. Je laat ons ons eigen ding doen en corrigeert daar waar nodig. Niet voor niets begin ik aan de derde cursus bij jou. Ik was anders gewend. Op naar een zelfportret!
Joke van de Born - deelnemer Portretschilderen 02 - december 2023

 

Hoi Peter, weer zeer veel geleerd. En bedankt voor de stimulans als ik het weer niet zag zitten. Bedankt voor al je hulp en bij de volgende cursus er weer fris tegenaan.
Ans - deelnemer Portretschilderen 01 - december 2023

De lessen van Peter vond ik geweldig leerzaam. De techniek van het fijnschilderen brengt hij duidelijk en geduldig. Ik heb in 10 lessen veel geleerd en ga dit zeker gebruiken in de toekomst.
C.S. Hendriks-Arbouw - deelnemer Basiscursus - december 2023

Nooit gedacht dat ik genoeg geduld had om dit op te pakken met prachtig resultaat. Veel geleerd dankzij Peter, zijn geduld en altijd positieve feedback. Als ik zuchtend achter mijn werk zat, het is een proces! De smaak te pakken, tot de volgende cursus!
Petra - deelnemer Vervolgcursus - december 2023

Erg leuke lessen. Veel nieuwe dingen geleerd. Op naar het vervolg.
Ellen - deelnemer Basiscursus - december 2023

 

Beste Peter, je bent enthousiast, vrolijk, deskundig, behulpzaam. Je laat iemand de ruimte om te experimenteren. Kortom, ik vind het prettig om deze cursus te volgen en heb veel geleerd!
Hetty de Reus - deelnemer Portretschilderen 01 - november 2023

Het was een leerzame cursus. Ook een stimulans om door te gaan. Ik geniet iedere keer weer van het proces zelf. Tot de volgende cursus.
Wilma - deelnemer Portretschilderen 01 - november 2023

Hi Peter, met veel plezier heb ik ook deze cursus weer gevolgd. Steeds nieuwe technieken leren en zo langzamerhand meer vertrouwen gekregen "dat het wel goed komt" zoals je vaak zegt. Dankjewel, tot de volgende cursus!
Marijke - deelnemer Portretschilderen 01 - november 2023

De Basiscursus Realistisch Fijnschilderen heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Leuke opdrachten en uitdagingen. Zie al uit naar het vervolg.
Wilma Burgers - deelnemer Basiscursus - november 2023

 

Met plezier ga ik naar de realistisch fijnschilderlessen, de sfeer is ongedwongen en gezellig, niets moet alles mag. Met jouw humor, aandacht voor iedereen en expertise zijn de lessen leerzaam en leuk.
Heel erg bedankt, tot de volgende cursus!
Nickey - deelnemer Portretschilderen 01 - november 2023

Bedankt weer voor de lessen. Opnieuw weer veel geleerd. Soms denk ik dat ik graag meer zou willen horen wat het geheel van de techniek is cq. de stappen zijn en het waarom. Maar het valt steeds op zijn plek, dus niet echt een gemis.
Tot de volgende cursus!
BS - deelnemer Portretschilderen 01 - november 2023

Gezellig, leerzaam, inspannend, verrassend, goed leren kijken, inhouden (niet te snel beginnen). Smaakt naar meer. Verslavend!

X - deelnemer Basiscursus - maart 2023

Hartstikke leuk. Veel geleerd over manieren van schilderen, kijken en wat te doen met de kleuren. Fijne manier om even rust in het hoofd te krijgen. Prettige manier van lesgeven mee een dosis humor. En altijd bereid om tijd vrij te maken.
Danielle - deelnemer Basiscursus - maart 2023

Ik vond de Basiscursus fantastisch! Geleidelijk aan leer je kijken, technieken en onstaan er kunstwerken waarvan je nooit zou hebben gedacht dat je dat kon. Echt heeeeel gaaf! En altijd onder de bemoedigende leiding van jou, Peter. Die dan weer even tips geeft en je juist ook loslaat om het zelf te ontdekken en moed te krijgen om te schilderen. Ik heb er, sinds deze eerste lessen, een heerlijke hobby bij. Ik kijk anders naar ALLES. Naar schilderijen en naar foto's en naar de natuur. Ik ga zeker door met de vervolgcurssen. En het mooiste vind ik dat we niet zo maar intuïtief schilderen maar echt leren kijken en dus realistisch schilderen. Helemaal top!
Antoinette V - deelnemer Basiscursus - maart 2023

De lessen waren heel leerzaam en ook uitdagend maar passend voor beginners. Ook fijn dat we meerdere opdrachten deden en een hoofdopdracht kregen en zo technieken verder worden uitgediept. Ik heb zin in de vervolgcursus!

Brechje - deelnemer Basiscursus - maart 2023

Ik heb deze cursus als heel leerzaam ervaren!
Liesbeth S - deelnemer Basiscursus - maart 2023

 

Allereerst vond ik het een prettige, rustige sfeer. Ik heb veel technieken geleerd en dat wilde ik ook graag. Hiermee kan is thuis dan ook verder. Mijn enthousiasme is duideljjk lijkt me want ik heb me al vrij snel opgegeven voor de vervolgcursus. Ik kijk er naar uit.
A - deelnemer Basiscursus - maart 2023

Wat een fijne cursus was dit! Heldere en bruikbare uitleg en lekker relaxed. Ik heb een heleboel geleerd en er is een wereld voor me opengegaan. Ik heb al zin in het vervolg. Dank je wel!
Wieneke - deelnemers Basiscursus - maart 2023

Al heel lang wilde ik proberen te schilderen maar ik miste het vertrouwen om dit zelf te doen. Tijdens de cursus werd ik stap voor stap meegenomen in het schilderproces, waardoor ik steeds makkelijker met het materiaal durfde te werken. De cursus is niet alleen leerzaam maar Peter weet ook elke les leuk, gezellig en ongedwongen te maken. Een echte aanrader!

Marloe T - deelnemer Basiscursus - maart 2023

Ik heb best veel geleerd, met name op het gebied van kleurgebruik en aanbrengen van de verf. Maar vooral vond ik het gezellig en leuk om te doen. Wellicht een vervolg in januari.

Rob Jan - deelnemer Basiscursus - maart 2023

Bedankt voor de inspirerende en leerzame lessen!

BS - deelnemer Basiscursus - december 2022


Ik vond de lessen erg leuk, gezellig, goede sfeer. Ik heb veel geleerd, maar 10 lessen is eigenlijk te weinig, maar dat ligt aan mijzelf natuurlijk. Al met al kijk ik terug op fijne lessen!
W - deelnemer Basiscursus - december 2022


Dank voor de fijne cursus. Het is leerzaam. Ik heb veel geleerd. De opdrachten zijn leuk. Ik ben blij met de voor mij nieuwe technieken. Je humoristische ondertoon is fijn om te ervaren. Dus graag tot de volgende cursus!

Ferdinand - deelnemer Basiscursus - december 2022


Ik vond de lessen zeer inspirerend, ontspannen en zeer leerzaam. Tot de volgende cursus!
Ans - deelnemer Basiscursus - december 2022


Ik heb veel van je geleerd! Ik had een nogal 'traditionele' kijk op werken met olieverf: achter een ezel enzo...
Nooit gerealiseerd welke technieken je kunt gebruiken voor bijzondere realistische effecten. Heerlijk hoe je de rust bewaart als het even niet lijkt te lukken en je op een uitnodigende manier mij/ons weer op gang helpt. Ik kijk uit naar de vervolgcursus!

ST - deelnemer Basiscursus - december 2022


Ik heb in het verleden meerdere keren schilderles gehad maar nooit echt veel geleerd. Bij The Art Academy heb ik veel geleerd. Jij geeft de lessen die ik zocht: pallet opzetten, penseelgebruik, slimme trucjes en veel persoonlijke aanwijzingen. Fijn zo en ga zo door!

Jetje - deelnemer Portretschilderen - december 2022Fijne sfeer in de groep en behapbare indeling van de lessen. Goed te volgen. Zegt genoeg toch dat ik meer wil en kan leren! That's it.

Chantal - deelnemer Basiscursus - december 2022

Leerzaam, gezellig, lekker vrij, humorvol.
Renate - deelnemer Basiscursus - december 2022


Ik waardeer je vermogen om ieder op zijn eigen wijze tips te geven en uit te dagen om een stap verder te komen.
Dank voor je droge humor en vrolijke noot tussendoor!
José - deelnemer Basiscursus - december 2022

Op de eerste plaats vond ik de lessen heel gezellig, je leverde daar zeker een bijdrage in! De opbouw van de lessen was goed, zeker ondanks dat ik al jaren schilder heb ik het nodige geleerd. Ik schrijf me in voor de Vervolgcursus!
Wilma - deelnemer Basiscursus - december 2022


Zoals de vorige lessen was ook dit semester gezellig. Je weet een leuke sfeer te maken en de opdrachten waren ook leuk! Ik heb echt veel geleerd van het portretschilderen en vond het ook leuk om anderen te helpen. Op een andere schildercursus ben ik met hele andere opdrachten bezig en zo samen maakt dat ik het gemakkelijker ga vinden en daardoor leuker om te doen.

Marion - deelnemer Portretschilderen - december 2022


Deze cursus vond ik heel leerzaam en gezellig. Ik heb veel van je geleerd en je gaf op een zeer prettige manier raad of deed het voor. Ik kijk dan ook met volle plezier uit naar de vervolgcursus.
Cecile - deelnemer Portretschilderen - december 2022Dit is mijn eerste ervaring met een schildercursus door een professionele leraar. Dat is me heel goed bevallen. Vast ook door jouw prettige benadering, want af en toe had ik wel een steuntje in de rug nodig.
Hilda - deelnemer Portretschilderen - december 2022

Fijne opbouw van de lessen. Rustige uitleg. Ik vond portretten nooit zo leuk om te doen, dacht ook dat ik dat niet kon maar door de aanpak van The Art Academy heb ik meer vertrouwen gekregen. Ook de sfeer in de groep vond ik prettig. Iedereen in de groep kreeg ongeveer evenveel aandacht. Ondanks dat er gevorderden en beginners waren vond ik dat niet storend. Bedankt en wie weet kom ik nog eens
Corinne - deelnemer Portretschilderen - november 2022

Ik vond het top. Je verdeelt de aandacht gelijk over iedereen! De lessen zijn goed opgebouwd (beginnen bij het begin). Je laat iedereen zelf nadenken!
SP - deelnemer Portretschilderen - november 2022

Hoi Peter,
Wat een fijne en leerzame ervaring! Prettig hoe je les geeft en voor iedereen 'oog' hebt. Ik kom graag weer!
Vanessa - deelnemer Basiscursus - november 2022

Ik vond het fijn dat je voor iedereen aandacht hebt, en dat je van iedere 'tegenslag'  iets positiefs weet te draaien. Ik vond het ook fijn dat de groep gemengd is, zodat we ook het werk van anderen kunnen bekijken (motiveert om door te gaan).
Ruth - deelnemer Basiscursus - november 2022

 

Peter

Het was super!

BR - deelnemer Portretschilderen - november 2022

Peter,
Erg fijne lessen. Je hebt een fijne manier van lesgeven, iedereen dezelfde aandacht, groep van maximaal 10 is prettig. Je vraagt vaak "wat vind je zelf" bij een vraag hoe je iets zou doen. Kom graag terug voor 3e seizoen.
Marjo - deelnemer Portretschilderen - november 2022


Ik heb geen tip alleen top. Prettige toon en veel geleerd.
Dank!
Jean - deelnemer Portretschilderen - november 2022


Onwijs veel geleerd en enorm van genoten. Alleen jammer dat er geen andere avond in Apeldoorn is.
Sarah - deelnemer Basiscursus - november 2022

Ik vind het prima zoals het gaat. Graag hoor ik wat er niet goed gaat, daar leer ik van.
NH - deelnemer Portretschilderen - november 2022


Met veel plezier denk ik terug aan de cursus.

In een prettige en gestructureerde stijl nam je mij als deelnemer mee in the art of fijnschilderen.
Het viel me niet mee, want je merkt hoe moeilijk het is echt goed te kijken, de lichtval, de kleurval, de schaduwen, noem maar op.
Bij het bezoeken van een tentoonstelling merkte ik overigens dat ik nu beter naar een schilderij probeerde te kijken (licht-schaduw enzo)
Ik heb er veel van geleerd en vond Peter een bijzonder prettige leraar.
Veel dank dus en groet

HA - deelnemer Vervolgcursus - april 2022

De cursus Realistisch Fijnschilderen heeft mij gegeven waar ik op hoopte. Ik schilder zelf nogal expressief, maar mis techniek en heb best veel moeite met kleuren mengen en schaduwen aanbrengen. Door deze cursus heb ik meer geleerd over de opbouw van een schilderij en ik merk ook dat ik beter ben gaan kijken, daardoor zie ik veel meer kleuren dan voorheen. Het wordt bijna een sport om alle kleuren te ontdekken in een schilderij, een afbeelding of al wandelend in de natuur. Peter is heel sympathiek, geeft duidelijk les en zijn motto is: “het kan nooit mislukken” en daarmee zijn de lessen altijd opbouwend, leerzaam en gezellig!
Margaret Tjeerdsma - deelnemer Vervolgcursus - april 2022

Samen met mijn dochter ben ik deze cursus gaan volgen. Tot nu toe heb ik nooit iets met tekenen of schilderen gedaan. Ik ben dus zo iemand die zegt dat ze niet kan tekenen, maar nu is er een wereld voor mij open gegaan.
Door het volgen van deze cursus ben ik veel breder gaan kijken en ben ik naast deze cursus ook in aanraking gekomen met allerlei nieuwe materialen. De lessen waren erg gezellig. Kortom: ik heb er een nieuwe hobby bij gekregen.
EZ - deelnemer Vervolgcursus - april 2022